Covid update

Spelen in tijden van Covid-19

Het verloop van de competitie zal afhangen van de verspreiding van het virus. Alle beperkingen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, Voetbal Vlaanderen, Provinciebesturen van Antwerpen en Vlaams Brabant, en draaiboeken opgelsteld door de clubs dienen nageleefd te worden. De thuisploeg brengt de bezoekend ploeg tijdig op de hoogte van de maatregelen wat betreft gebruik van douches, dragen van mondmaskers, enz. Speelsters dienen bj voorkeur zelf over een drinkwaterbus te beschikken die kan gevuld worden door de thuisploeg en versnaperingen worden bij voorkeur in gesloten verpakkingen aangeboden. Kleedkamers dienen na gebruik gereingd en geventileerd te worden.

Indien een speelster een positief test ondergaat, dienen alle speelsters van de ploeg die in contact geweest zijn met de speelsters 14 dagen in quarantaine te gaan en een Corona test te ondergaan.De tegenstander dient tijdig te worden verwittigd indien een wedstrijd niet kan doorgaan en onmiddelijk verwittigd indien een speelster met Covid aan een wedstrijd heeft deelgenomen. Alle positieve gevallen en quarantaines dienen gemeld te worden aan Redavo. Binnen de ploegen dienen speelsters die zich ziek voelen of speelsters die in contact geweest zijn met personen die besmet zijn met Covid-19 zich te isoleren van de ploeg om de verspreiding te beletten.